New Zealand og Australien 2014/2015

New Zealand og Australien 2014/2015

Om denne blog

Denne blog handler om familiens Strandskovs tur til New Zealand/Australien jan./feb. 2014 og 2015

Tirsdag d. 27. Jan Fox gletcher

Sydøen 2015Posted by Mikael Strandskov 29 Jan, 2015 02:04:09

Bisse og jeg stod tidlig op for at være ved Franz Josef skydiving kl. 7.30, men måtte opgive skydiving endnu engang da deres fly var til reparation indtil kl 17.. Så vi gik derfra rimelig irriteret over at de ikke havde fortalt os det i går, da vi bookede.

I trods ringede vi til deres konkurrenter ved Fox skydiving og spurgte om de havde en tid til os her om formiddagen, hvilket de havde kl 11 😃 Så vi kørte mod Fox Gletsjer og vejret var perfekt til at hoppe ud fra et fly i næsten 6 kilometers højde!

Vi ankom til stedet og blev taget super godt i mod, vi skrev under på at muligheden for at hoppe i døden var til stede og blev ellers tildelt en jumpsuit, seler, en lækker hat og briller. Vi fik lige en kort sikkerhedsbriefing og mødte vores instruktører. Bisse skulle springe med en sydafrikansk middelaldrende mand ved navn Fransois og jeg skulle hoppe med en franskmand med et fransk navn 😂 Så var det ellers op i det lille fly og så bare op til lidt over en 5,5 kilometers højde. På vej op havde vi fantastisk udsigt over de to gletsjere. Jeg var overhovedet ikke nervøs, da jeg havde glædet mig til endelig at skulle skydive, som jeg har haft en drøm om i flere år.

Bisse var den første til at springe ud og ikke ret lang tid efter flugte jeg med. Det var en helt vild oplevelse at falde gennem luften med 200 km/t. i 70 sek. Vi kunne udover gletsjerne se havet, Lake Tekapo og Mount Cook. Derefter blev faldskærmen udløst og vi kunne svæve lige så stille ned og nyde den fantastiske udsigt! Vi fik endda lov til at styre faldskærmen, så vi kunne lave små piruetter osv. Landingen gik fint og i alt tog det omkring 5-7 minutter at komme ned på jorden igen. En helt utrolig oplevelse, vi var klar på at gøre det igen med det samme!

Kl. 14.50 skulle vi alle 4 flyve helikopter til Fox gletsjeren, det var fantastisk vejr og vi glædede os alle helt vildt. Der var kun os og piloten i den lille helikopter, og vi fik taget en masse billeder af det hele oppe fra. Vi landede på Fox hvor vores tyske guide Henriette og hendes hjælper Pasang fra Nepal ventede på os. Vi fik pigge spændt fast på trekkingstøvlerne og så var vi klar med bare ben, solcreme, og kamera 😎🗻 Det var super fantastik at blive ført ind i blå is huler og drak det klareste gletsjer vand. Vi var hurtige på piggene og kom langt omkring uden at falde i de dybe gletsjer sprækker, efter 3 timers trekking og seje fotoshoots gjorde vi klar til helikopter turen retur til byen. På med selen og høreværn vi følte os næsten helt trygge, indtil vi fløj meget tæt på bjerget og piloten lavede en hurtig undvigelses manøvre, Mikael sad yderst og blev en smule bleg 😳 vi "landt" heldigvis sikkert. SIKKEN EN SUPER DAG